Top
GP Marked / Blogg  / 1. opptaksdag

1. opptaksdag

Første opptaksdag var igår. Jeg hadde noen lise_jogger_02runder med meg selv om jeg skulle filme i 1080p 24fps eller 720p 50fps. Jeg er ikke spesielt glad i hakkingen i bildet som ofte oppstår i 24fps når det er mye bevegelse i bildet, men etter mye research endte jeg tilslutt på 24fps. Filmen kommer sansynligvis til å legges ut på Youtube og det viser seg at Youtube ikke spiller av noe høyere enn 30fps. Jeg tjener altså ingenting på å filme i 50fps. Faktisk taper jeg på det ettersom kameraene jeg filmer på, 5D3 og 7D filmer bare i 720p i 50fps. Altså jeg får dårligere oppløsning.

Da dette problemet var unna veien, var det klart for filming.

Jeg avtalte med Lise om å møtes kl. 0900 på Venås i Halden. Jeg møtte opp 0815 og surret litt rundt i skogen alene og gikk gjennom planen min. Jeg har jo tidligere vært der på befaring og funnet diverse aktuelle steder. Jeg fant et par nye vinkler mens jeg surret rundt og tilslutt møtte jeg Lise på parkeringsplassen. Lise var klar for filming og syklet som en supersykkelhelt.

Etterpå dro vi ned til Halden sentrum. Nærmere bestemt ved elvebryggen. Plassen var enda finere nå enn da jeg var der på befaring, da det lå enda mer løv på bakken nå som skapte fine farger. Jeg liker høstfarger. Lise løp som en løpehelt, men tiden hadde visst litt fler superkrefter og løp dermed ifra oss. Vi rakk ikke å gjennomføre hele planen jeg hadde satt opp. Det er mulig jeg hadde fått i meg litt kryptonitt når jeg skrev den. Alt i alt har vi fått endel fine bilder og jeg tror det holder.

Mer filming venter

Magnus Over-Rein