Top
GP Marked / Blogg  / Blackout!

Blackout!

MVI_7946.MOV.Still001Ting går framover i bedriftprosjektet og jeg begynner å se lys i tunnelen. Noen vil si dette er negativ ettersom det er tegn på at toget kommer, men jeg er positiv om dagen og ser det på den andre måten.

Igår filmet jeg Marius på kontoret sitt. Han deler kontor med Jonas, så det ble ganske hett med 3 mannfolk og tilsammen 1500W med stekende lys. Morten var også innom en tur, så vi var 4 i en periode. Både Morten og Jonas kapitulerte, men Marius og jeg holdt koken. Opptakene ble veldig bra. Jeg fant også to alternativer til musikk jeg skal bruke i filmene den dagen. På kvelden samme dag var jeg på konferanse i Aud Max på Remmen og filmet Lise som holdt et lite foredrag der.

Idag har jeg lekt meg mer med de fine lampene vi kjøpte. Vi begynner så smått og finne tonen og bli gode venner, men den ene 650W lampen ble litt vrang idag og bestemte seg for å stupe i gulvet. Den påførte dermed pæren sin en black out, noen som igjen førte til at den ene sikringen i bygget fikk såpass sjokk at den tok time-out. Dette igjen førte til at deler av kontoret ble mørkelagt. Heldigvis er det ganske mange vinduer i bygget, så det ble ikke hel-svart, noe som igjen førte til at jeg klarte å finne sikringsskapet og gjennopplive automatsikringen som var nede for telling. Jeg forhindret dermed Odin Media de store tapene og jeg tror det fortsatt er greit at jeg er her. Jeg satt deretter lampen på plass, konstaterte at pærens dager desverre var forbi og stappet i en nye pære. Lampen gikk med på å oppføre seg igjen.

Hensikten med lysleken idag var å finne ut hvordan jeg skulle skyte intervjudelen av filmene. Etter å ha dekket til vinduene med søppelsekker, rettet lampene i øst, vest, nord og sør og slepet inn den store Odin Media pull-up bakgunnen har jeg nå kommet fram til en løsning. Intervjuet blir i svart/hvitt med hard lyssetting. Jeg tenker jeg filmer med to kameraer. Det ene på stativ pekende rett på intervjuobjektet og det andre kamera håndholdt fra siden med liten dybdefokus. F/1.4 eller lignende. Det tror jeg blir ille tøft!

Magnus Over-Rein