Top
GP Marked / Blogg  / Filming

Filming

Forrige uke filmet jeg Lise på kontoret og fibackstage_lises_kontor_02kk da samtidig også testet ut sånn i praksis, det nye lysutstyret som er kjøpt inn.

Jeg filmet på dagtid og hadde noen utfordringer med lyset ettersom Lise sitter ved et vindu der det kommer kraftig dagslys inn. Jeg lyssatte med 2x650W og 1x300W tungstenlamper. Jeg valgte å bruke begge 650W lampene til fill-light og 300w lampen som hairlighet på Lise. Begge lyskildene var softet ned med runde soft/reflektor skjermer og jeg hadde også blåfilter på begge 650W lampene for å få samme fargetemperatur som dagslyset som kom inn gjennom vinduet. På hårlyset hadde jeg ingen filter på. Jeg synes det gjorde seg bedre med litt gult lys der, som gjorde det ellers så fine håret til Lise litt gyllent.

Den største utfordringen var eksponeringen. Jeg fikk en liten aha opplevelse underveis. Diffuserskjerm + blåfilter foran lysene stjeler faktisk ganske mye lysstyrke! Jeg hadde et håp om at fill-lyset mitt skulle jevne ut litt mer av daglyset fra vinduet, men de ble for svake. Sånn i etterkant ser jeg at jeg nok med fordel kunne dratt ned persiennene til vinduet, selv om jeg egentlig ikke ønsket det. Eksponeringen ellers i kontoret synes jeg ble fin, men ansiktet til Lise kunne hadde litt ekstra lys.

Magnus Over-Rein