Top

Christian Radich

Nettside, SEO, Webanalyse

Kort om Christian Radich

Christian Radich er nummer 4 i rekken av skoleskip med Oslo som hjemmehavn og ble bygget ved Framnæs Mek. verksted i 1937. Hensikten med skoleskip var å utdanne sjøfolk for transport og handel. Den offisielle prøveturen var 17.juni 1937, og dette regnes som skutas fødselsdag. I 1939 seilte skuta over Atlanteren for å besøke verdensutstillingen i New York. Skuta og ferden fikk en enorm pressedekning og gjorde skuta verdenskjent. Christian Radich var skoleskip for handelsflåten fra 1937 med bare gutter ombord. Senere, i 1983, kom også jenter med, og med unntak av årene 1939-1947 har skuta seilt med elever frem til 1998. Fra 2005 gjenopptok Christian Radich sin skoleskipsstatus, frem til 2015 var hun blant annet arena for utdanning av nye befalselever for Sjøforsvaret. Da dette opphørte p.ga innsparinger i Forsvaret, seilte skuta med VG3 elever, maritime fag i 2 år. Det jobbes for at denne ordningen skal bli permanent, for å sikre vinterdrift. Om sommeren deltar Christian Radich i Tall Ships Races, med få unntak. Både under 75-års jubileet og 80-års jubileet seilte skuta på sommertokt langs norskekysten, hun er alltid like velkommen dit hun kommer.

Behov

Seilskuta Christian Radich og dennes organisasjon har vi samarbeidet med gjennom en rekke år hvor vi har bistått med mange forskjellige oppgaver primært mot digitale flater. I de siste par årene har organisasjonen hatt stort fokus på å utnytte skuta året rundt på en måte som sikrer inntekter til bærekraftig helårsdrift. Dette har medført flere nye spennende prosjekter for oss.

Beskrivelse

Arbeid som vi har utført så langt er følgende:

Effekt/resultat

Seilskuta Christian Radich og dennes organisasjon har synliggjort et mangfold av muligheter for opplevelser både i den kommersielle sfære samt innenfor spesifikke tilbud for spesielle formål slik som Windjammer hvor ungdom som av ulike årsaker har falt ut av videregående opplæring får en mulighet til å komme ut av passivitet og utenforskap.

Dato