Top

Veidekke

Rapporter, Sosiale medier

Behov og mål

Fra 2009 til 2012 har Veidekke lansert sine kvartals- og årsrapporter på web. De hadde behov for ressurser til konseptutvikling, publisering, korrekturlesing og tilpasning av innholdet slik at det fungerte på web og trykk.

Beskrivelse

Den største utfordringen for Veidekke var å presentere tabeller og grafer som er vist i trykte medier i et effektivt format på web. GP Media utviklet interaktive grafer i Flash med fallbacks, slik at enheter som ikke kan vise Flash viser bilder. Grafene gir informasjon ved interaksjon med musen over dem, og lot Veidekke presentere informasjon i ulike grafoppsett, som gjør innholdet mer forståelig for brukerne.

Tabellene som legges i en års- eller kvartalsrapport er gjerne store og uoversiktlige. Vi laget tabeller med et minimalistisk design, i tillegg til å ha markerte kolonner og rader når man tar musen over tabellen, slik at leseren enklere får en sti å følge med øynene når han søker gjennom tabellen etter ønsket informasjon.

I tillegg til utviklingen av webtilpasset innhold har vi bistått med korrekturlesing av innholdet og publisering av både innhold i CMSet Escenic, samt publisering av selve rapportene på web.

GP Media har også levert trykt års- og kvartalsrapporter til Veidekke.

Effekt/resultat

Veidekke har fått en forbedret brukeropplevelse på sine webrapporter gjennom spesialtilpasset nettinnhold.

Dato