Top

Team Veidekke

Nettside, Sosiale medier, Strategi og rådgivning

Mål og Behov

Veidekke er generalsponsor for regionslag innen Norges Skiforbund Langrenn, og satser hardt på langrennstalenter i Nord-Norge, Innlandet og Trøndelag. Tidligere var websidene deres godt drevet som en blogg, men fjorårets sider lå litt brakk. I år ønsket Team Veidekke å få enda mer engasjement rundt en utøverdrevet side med god integrasjon av sosiale medier.

Beskrivelse

De gamle websidene var laget i WordPress, og vi beholdt grunnsystemet. Vi gjorde derimot en god del videreutvikling for å forbedre publiseringsløsningen for brukerne. Utøvere, trenere, smørere og administratorer skal ha ulike rettigheter, og brukeropplevelsen ble tilpasset hver enkelt rolle. Utøverne ser kun sin egen profil og muligheten for å legge inn innlegg, mens trenere får tilgang til å kontrollere sitt team.

Alle aktører i systemet får legge inn sine twitter- og instagrambrukernavn, og det de publiserer av tweets og bilder legges automatisk inn på deres utøver- og teamsider.

All publisering i systemet er tilpasset malverk og roller, og det er tatt høyde for publisering av ulike media.

Websidene er laget responsive for å kunne vises på alle digitale flater.

Effekt

Team Veidekke har nå et meget levende nettsted, og med ivrige utøvere som er vant med å opptre i den digitale verden går publiseringen enkelt og raskt. Nettstedet leverer nyheter og media rundt noen av landets største talenter, og er en fin markedsføringskanal for vintersport og talentsatsning fra Veidekke.

Dato