Top
GP Marked / Blogg  / Opptur, nedtur

Opptur, nedtur

Prosjektet går videre marius_basket_01og jeg har ikke blogget på en stund, så her kommer det viktigste fra forrige uke.

Om onsdagen var det nesten julaften. Morten hadde vært på fotovideo og kjøpt inn lys og lydutstyr og jeg fikk lov til å pakke opp. Det var stas! 3 nye 300/650W lamper er kjøpt inn samt to reflektorer/diffuseskjermer. Til lyden ble det kjøpt inn en Røde NTG2 mikrofon med blimp, bom og en død katt. Ja det heter faktisk det. Deadcat, den pelsdotten man trer over mikrofonblimpen så den ikke skal få øresus. På nordlandsk heter det noe langt verre, men det skal jeg ikke nevne her. Jeg brukte dagen på å leke meg med lyssetting, men det ble også litt utstyrbæring da Odin media skulle ha en stand på Oppturkonferansen i Moss på torsdag og fredag. En fin dag alt i alt, men på fredagen skulle nedturen komme.

På fredag hadde jeg mye på planen. Kontoret på Odin om morgenen. Innføring i programmering på skolen kl 1200-1400. Kjøre til Moss og hjelpe til med nedrigg av opptur-standen og kjøre tilbake til Halden med utstyret. Filme Marius spille basket fra kl 2000 – 2200 i gymsalen på Remmen.

Nedturen kom da jeg kom på kontoret om morgenen. Om onsdagen hadde jeg lekt meg med lys og nå skulle jeg leke litt med lydutstyret. Jeg puttet mikrofonen i blimpen skrudde på bommen, tredde på katta, koblet til lydopptakeren, satte headsettet på hodet eller iallefall over øra og slo på. Hva hørte jeg? Skrangling! Jeg beveget lydbommen rundt omkring i luften som en jeddiridder og mer skrangling hørtes. Jeg sjekket, dobbelt sjekket og trippelsjekket om det var noe som var løst og det var det, men ikke noe jeg kunne stramme til. Det viste seg at mikrofonkontakten var løs og skapte ulyder når jeg beveget på den. Jeg måtte skuffet innse at leken var over og dro på skolen etter noen telefoner med fotovideo og Morten. Ny mic er nå bestilt, så da er det bare å vente. Lek skal det bli!

Oppturnedriggingen etter skolen var ikke noe spennende så jeg hopper over den.

Anette og jeg var ferdige med å bære opp utstyret fra oppturstanden til kontoret kl 1700. Da var det altså 3 timer til jeg skulle filme baskettreningen til Marius. Siden jeg holder til i Sarp var det liten vits i å kjøre hjem for så og kjøre tilbake. Jeg kjørte dermed Anette hjem, kjøpte meg en burger med chips og Cola og dro likegodt på skolen for å spise og vente. Jeg ble så mett etter maten at jeg angret på at jeg ikke kjøpte meg en mindre meny. Jeg gjør dette hver gang jeg er sulten. Kjøper meg for stor meny siden prisforskjellen ikke er så stor også angrer jeg. Etter litt mer venting ble jeg bra igjen og gikk ned i gymsalen for å se litt på forholdene. Etterhvert kom Marius og basketgutta. De løp og kastet. Jeg filmet og resultatet ble bra.

Magnus Over-Rein